Pladijs met zure eiersaus
bereiding
-
1
Dep de visfilets goed droog. Rol ze op met de velkant naar binnen, dan blijven ze mooi opgerold. Steek ze eventueel vast met een houten prikker.
-
2
Pocheer de visrolletjes 3 tot 5 minuten (afhankelijk van de dikte) in de visfumet tegen de kook aan.
-
3
Pel en snipper de sjalot. Klop de eidooiers los met de room.
-
4
Bak de sjalotsnippers 5 minuten op een zacht vuur. Blus met het citroensap. Doe er het ei-room-mengsel bij. Roer voortdurend en laat op een zacht vuur staan tot de saus indikt. Kruid ze naar smaak met peper en zout.
-
5
Schep met een schuimspaan de visrolletjes uit het pocheervocht op voorverwarmde borden. Lepel er de hete saus bij.
-
6
Serveer met aardappelpuree en (eventueel) gestoomde zeekraal.
Voorbereiding