Kiptajine met zoete aardappelen
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Pel en snipper de uien. Laat de rozijnen weken in water.
-
2
Verhit de olie in een tajine. Braad de stukken kip aan tot ze goudbruin zijn. Haal ze eruit en hou ze apart.
-
3
Roerbak de uien 1 à 2 minuten. Doe er de aardappelen bij, samen met de amandelen en de hazelnoten. Roerbak 2 à 3 minuten. Voeg er de kip aan toe.
-
4
Doe er de koriander, de komijn en de gember bij. Kruid met peper en zout. Overgiet met de groentebouillon. Laat 20 minuten koken. Laat de rozijnen uitlekken en voeg ze eraan toe. Laat nog 10 minuten koken. Breng op smaak indien nodig.
-
5
Serveer heet, zet de tajine in het midden op de tafel. Garneer met een handvol kiemgroenten en geef er couscous bij.
Voorbereiding