Fazant met paprikasaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de paprika’s en snij ze in blokjes. Spoel het pepertje, verwijder de zaadjes en snij het in ringetjes. Pel en snipper de knoflook. Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snij ze in blokjes.
-
2
Kruid de fazantfilets met peper en zout en braad ze kort rondom aan in boter of olie. Leg ze in een braadslee en laat ze 15 minuten verder garen in de oven.
-
3
Pel de ui, snipper fijn en fruit glazig in het braadvet van de fazantfilets. Doe er de paprika, de chilipeper en de knoflook bij. Roerbak 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes toe. Blus met de kippenbouillon en breng aan de kook. Laat 10 minuten zonder deksel sudderen.
-
4
Roer de zure room door de saus. Hak een handvol basilicum en voeg toe, samen met de parmezaan. Kruid met peper en zout. Schep om en laat nog even warmen onder het kookpunt. Leg de fazantfilets op de borden. Lepel er de hete saus bij en werk af met een blaadje basilicum.