Spaghetti bolognese light
bereiding
-
1
Maak de wortelen, de selder en de courgette schoon. Snij in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de bacon in stukjes.
-
2
Bak het gehakt rul in een pan met antiaanbaklaag. Voeg de wortel, de selder, de courgette, de ui, de knoflook en de bacon toe en laat 10 minuten stoven.
-
3
Voeg de tomatenpuree en de oregano toe en meng. Schenk er de wijn bij en laat 2 minuten inkoken. Doe er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer de tomatenblokjes erdoor. Laat op zacht vuur 1 uur sudderen. Roer geregeld. Voeg eventueel meer bouillon toe.
-
4
Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Serveer de spaghetti met de saus. Bestrooi met parmezaan en werk naar smaak af met een blaadje basilicum.