Recept

Spaghetti bolognese light

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Light variant: 501 kcal per persoon

bereiding
  1. 1

    Maak de wortelen, de selder en de courgette schoon. Snij in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de bacon in stukjes.

  2. 2

    Bak het gehakt rul in een pan met antiaanbaklaag. Voeg de wortel, de selder, de courgette, de ui, de knoflook en de bacon toe en laat 10 minuten stoven.

  3. 3

    Voeg de tomatenpuree en de oregano toe en meng. Schenk er de wijn bij en laat 2 minuten inkoken. Doe er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer de tomatenblokjes erdoor. Laat op zacht vuur 1 uur sudderen. Roer geregeld. Voeg eventueel meer bouillon toe.

  4. 4

    Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Serveer de spaghetti met de saus. Bestrooi met parmezaan en werk naar smaak af met een blaadje basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spaghetti bolognese light

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!