Spaghetti bolognaise
bereiding
-
1
Snij alle groenten in gelijke blokjes van 5 mm (brunoise). Snij het spek in even grote blokjes.
-
2
Bak de groenten en het spek in een grote pan. Roer regelmatig en laat 30 minuten stoven. Als ze te snel kleuren, zet je het vuur zachter en voeg je een beetje water toe.
-
3
Voeg er het gehakt in grove stukken aan toe. Bak rul in ongeveer 10 minuten terwijl je regelmatig roert. Voeg er de tomatenblokjes en de tomatenpuree aan toe.
-
4
Blus met het glas rode wijn en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Kruid met peper en zout en een snuifje kaneel. Roer om en laat de saus op een zacht vuur gedurende 1 uur sudderen, met het deksel schuin op de pan.
-
5
Kook voor het einde van de kooktijd de spaghetti beetgaar in gezouten water. Laat uitlekken. Serveer de spaghetti met de bolognaisesaus en extra geraspte kaas. Werk af met basilicum.