Volkorenpide met lamsgehakt
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 220° C. Los de gist en suiker op in het lauwwarme water. Doe er het meel, zout, olijfolie en yoghurt bij en kneed tot een glad deeg. Laat afgedekt 1 uur rijzen op een warme plek.
-
2
Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Bak het lamsgehakt rul in 2 el olie. Voeg er sjalot, knoflook en pijnboompitten aan toe en laat even meebakken. Kruid met zout en peper en haal van het vuur.
-
3
Kneed het gerezen deeg nog eens stevig door en verdeel het in 4 balletjes. Rol elke bal uit tot een ovale bodem.
-
4
Verdeel de gehaktvulling over de bodems (laat de randen vrij). Brokkel er de kaas over en besprenkel met olijfolie.
-
5
Leg de pides op een met bakpapier bekleed bakblik. Zet in de oven en bak met boven- en onderwarmte ongeveer 20 minuten. Bestrooi rijkelijk met peterselie en serveer.
Voorbereiding