Recept

Volkorenpide met lamsgehakt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een gerecht met Turkse roots

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220° C. Los de gist en suiker op in het lauwwarme water. Doe er het meel, zout, olijfolie en yoghurt bij en kneed tot een glad deeg. Laat afgedekt 1 uur rijzen op een warme plek. 

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Bak het lamsgehakt rul in 2 el olie. Voeg er sjalot, knoflook en pijnboompitten aan toe en laat even meebakken. Kruid met zout en peper en haal van het vuur. 

  3. 3

    Kneed het gerezen deeg nog eens stevig door en verdeel het in 4 balletjes. Rol elke bal uit tot een ovale bodem. 

  4. 4

    Verdeel de gehaktvulling over de bodems (laat de randen vrij). Brokkel er de kaas over en besprenkel met olijfolie. 

  5. 5

    Leg de pides op een met bakpapier bekleed bakblik. Zet in de oven en bak met boven- en onderwarmte ongeveer 20 minuten. Bestrooi rijkelijk met peterselie en serveer. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Volkorenpide met lamsgehakt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!