Auberginerolletjes met gehakt en spek
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180° C. Pel en snipper de knoflook en de ui. Spoel de selder en snij in boogjes. Schil de wortel en snij in plakjes.
-
2
Stoof alle groenten aan in 2 el olie. Roer er de tomatenpuree en de wijn door, en laat even doorkoken. Doe er de vleesbouillon en blokjes tomaat bij en laat 20 minuten sudderen.
-
3
Neem van het vuur af. Doe er de kruiden bij en breng op smaak met zout en peper.
-
4
Bak het spek in wat olie. Voeg er het gehakt aan toe en bak rul. Doe er 1/4 van de tomatensaus bij. Breng op smaak met zout en peper en haal van het vuur.
-
5
Spoel de aubergines en snij ze in lange plakken (0,5 cm dik). Bak ze in hete olie aan beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
6
Beleg elke plak met 1 el gehakt, rol op en zet vast met een prikkertje. Leg de rolletjes in een ovenschaal en doe er de resterende saus bij. Zet 25 minuten in de oven.
Voorbereiding