Ovenschotel met auberginerolletjes, gemengd gehakt, tomatensaus en mozzarella
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aubergines en snij in fijne plakken. Bestrooi met zout en laat ongeveer 15 minuten rusten om het overtollige vocht eruit te trekken. Pel ondertussen de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Spoel daarna de aubergineplakken af en dep ze droog met keukenpapier.
-
2
Verhit de olie in een pan en bak de aubergineplakken aan beide zijden tot ze lichtbruin en gaar zijn. Leg ze opzij.
-
3
Verhit 3 el olijfolie en stoof de gesnipperde ui en knoflook aan. Voeg er de tomatenblokjes, gedroogde oregano, zout en peper toe. Scheur er de helft van het basilicum bij en laat het geheel 10 minuten sudderen.
-
4
Neem een ovenschaal en bedek de bodem met tomatensaus. Maak kleine worstjes van het gehakt en leg op elk schijfje aubergine het gehakt. Rol op en schik de auberginerolletjes in de ovenschotel bij de tomatensaus. Strooi er de geraspte mozzarella over en bak de ovenschotel 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
-
5
Haal de ovenschotel uit de oven, garneer met verse basilicumblaadjes. Serveer met een slaatje erbij.