Oosterse kipburger met rijstnoedelsalade
bereiding
-
1
Maak het gehakt aan met 1 gesnipperd rood pepertje, zonder zaadjes en 1 el gehakte koriander (laat de rest van de blaadjes heel en bewaar voor de salade), het ei en zo veel paneermeel als nodig om er burgertjes van de vormen. Kruid met zout. Vorm 8 kleine burgertjes en laat ze een halfuurtje opstijven in de koelkast.
-
2
Snipper ook het tweede pepertje en meng met de gehakte knoflook, de gember, de vissaus, het limoensap, water en de suiker tot een dressing. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
-
3
Maak de salade. Bereid de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking. Halveer de komkommer en verwijder de zaadjes. Snij de komkommer in flinterdunne plakjes. Pel de ui en snij 'm in flinterdunne ringen. Rooster de pinda's in een pan zonder vetstof en hak ze grof. Meng de noedels met de komkommer, ui, korianderblaadjes en pinda's en maak naar smaak aan met de dressing.
-
4
Bestrijk de burgertjes met arachideolie en bak ze in een hete grillpan aan beide kanten bruin en gaar.
-
5
Serveer de burgertjes met de rijstnoedelsalade en geef er de rest van de dressing bij.