Scampi-spiesje met muntzout
bereiding
-
1
Blancheer of stoom de snijbonen gaar. Spoel onder koud water en zet opzij.
-
2
Verwarm de grill voor. Als je houten spiesjes gebruikt, week er dan eerst 8 in koud water.
-
3
Rijg 3 scampi's op elk spiesje. Leg de spiesjes even apart.
-
4
Maak het muntzout: plet in een vijzel het zout met de muntblaadjes, tot de muntblaadjes volledig opgenomen zijn door het zout en het mooi groen is.
-
5
Bestrijk de spiesjes met olijfolie.
-
6
Snij de courgette met een dunschiller in lange slierten en bestrijk de slierten met olie.
-
7
Rooster de spiesjes 2 minuten aan beide kanten. Rooster de courgette 1 minuut aan beide kanten.
-
8
Meng in een slakom de gegrilde courgette en de snijbonen. Doe er 2 el olijfolie, wat citroensap en enkele munt- en tijmblaadjes bij. Kruid met peper en muntzout. Serveer het slaatje met de scampispiesjes.