Recept

Scampi-spiesje met muntzout

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk op de barbecue

bereiding
  1. 1

    Blancheer of stoom de snijbonen gaar. Spoel onder koud water en zet opzij.

  2. 2

    Verwarm de grill voor. Als je houten spiesjes gebruikt, week er dan eerst 8 in koud water.

  3. 3

    Rijg 3 scampi's op elk spiesje. Leg de spiesjes even apart.

  4. 4

    Maak het muntzout: plet in een vijzel het zout met de muntblaadjes, tot de muntblaadjes volledig opgenomen zijn door het zout en het mooi groen is.

  5. 5

    Bestrijk de spiesjes met olijfolie.

  6. 6

    Snij de courgette met een dunschiller in lange slierten en bestrijk de slierten met olie.

  7. 7

    Rooster de spiesjes 2 minuten aan beide kanten. Rooster de courgette 1 minuut aan beide kanten.

  8. 8

    Meng in een slakom de gegrilde courgette en de snijbonen. Doe er 2 el olijfolie, wat citroensap en enkele munt- en tijmblaadjes bij. Kruid met peper en muntzout. Serveer het slaatje met de scampispiesjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Scampi-spiesje met muntzout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!