Scampi-spiesjes met meloensap
bereiding
-
1
Halveer de meloen, lepel er de pitjes uit. Schil ze en snij ze in stukjes. Pel en hak de knoflook.
-
2
Pureer de meloenblokjes samen met de helft van de knoflook, de verse kaas en de sherry. Kruid met zout.
-
3
Spoel de kerstomaatjes. Pel de scampi's. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Doe er de knoflook bij. Bak de scampi's 1 minuut aan elke kant in de hete knoflookolie. Leg er de tomaatjes bij en laat ze kort meebakken. Kruid met peper en zout.
-
4
Prik de warme scampi's en de tomaatjes op spiesjes.
-
5
Verdeel het koude soepje over glazen of kopjes. Leg er de warme spiesjes bij. Werk af met marjolein en serveer meteen. Lekker met kruidenkoekjes of soepstengels.
Voorbereiding