Gestoomde pollakfilets met asperges
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Splits de eieren. Kook de aardappelen en plet ze tot een fijne puree. Meng er 1 el boter, 100 ml room en 1 eidooier door. Kruid met peper en zout. Klop 3 eiwitten stijf. Spatel ze door de puree en schep die in een beboterde ovenschaal. Verdeel er vlokjes boter over en bak goudbruin in 20 à 25 minuten.
-
2
Pel en snipper de sjalotten. Pel het teentje knoflook. Verhit de olie, fruit de knoflook en de helft van de sjalotten 1 minuut. Overgiet met de Noilly Prat, de visfond en 250 ml water. Breng aan de kook en stoom, in een mandje op de kookpan, de pollakfilets in 6 minuten bijna gaar. Leg de vis op verwarmde borden, dek af met aluminiumfolie.
-
3
Schil de asperges. Kook ze in 6 minuten beetgaar. Hou ze warm in hun kookvocht.
-
4
Laat het stoomvocht inkoken tot 200 ml. Verwijder de knoflook. Verhit 2 el boter, fruit de overige sjalotten glazig. Blus met het stoomvocht, breng aan de kook. Voeg de resterende room toe. Laat tot de helft inkoken. Roer de peterselie erdoor. Kruid met peper en zout.
-
5
Laat de asperges uitlekken. Leg ze bij de vis, lepel de saus erover en serveer met de aardappelsoufflé.