Rigatoni met lentebolognese
bereiding
-
1
Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Maak de wortel en de selder schoon, snij ze in fijne blokjes. Verhit 3 el olijfolie in een pan. Fruit de ui glazig en laat de knoflook en de groenten enkele minuten aanstoven.
-
2
Bak het gehakt rul in een pan in 1 el olie. Schep af en toe om. Voeg de tijm, de laurier en de rode wijn toe. Overgiet met de tomatenpassata, schep om en laat 1 uur sudderen.
-
3
Voeg eventueel af en toe een beetje water toe om aanbranden te vermijden. Meng 10 minuten voor het einde van de gaartijd de groenten door het gehaktmengsel. Voeg na 5 minuten de erwtjes toe en laat nog enkele minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
-
4
Kook de rigatoni gaar en giet af. Schud de pasta goed droog en meng ze door de saus. Bestrooi voor het serveren met de parmezaan en garneer met het basilicum.