Rigatoni met spinaziepesto, groene asperges en spekjes
bereiding
-
1
Maak de pesto. Spoel en droog de spinazie. Pel de knoflook. Mix de parmezaan samen met de spinazie, de knoflook, het citroensap, de pijnboompitten en de olijfolie tot een gladde pesto. Kruid met peper en zout.
-
2
Breng een kookpot met gezouten water aan de kook. Blancheer er de erwten en asperges kort in. Haal de erwten en asperges met een schuimspaan uit het water en spoel onder koud stromend water. Hou het kookvocht bij.
-
3
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in het kookvocht van de groenten.
-
4
Bak het spek heel krokant in een pan zonder vetstof en hak grof.
-
5
Giet de pasta af en meng er 4 lepels van de pesto onder. Meng er ook de erwtjes en asperges onder. Werk af met de rucola, spekjes, extra pijnboompitten, extra parmezaan en peper en zout. Serveer er de rest van de pesto bij.