Feta-spinazietaart
bereiding
-
1
Meng de bloem met het zout. Maak in het midden een kuiltje en breek het ei erin. Voeg de boter in vlokjes toe en kneed tot een kruimelig deeg. Maak er een bal van, wikkel hem in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de spinazie voorzichtig onder koud water. Pel en hak de ui en knoflook grof. Fruit in een scheutje olijfolie. Voeg de spinazie toe en schep om tot ze geslonken is. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
-
3
Verkruimel de feta en voeg samen met de eieren en de pijnboompitten toe aan de spinazie. Schep goed om.
-
4
Kneed het deeg nog een keer goed door. Verdeel het in drie porties en rol iedere portie tot een dunne lap van ongeveer 0.5 cm dik. Beboter de bakvorm en bestuif met bloem. Bekleed hem met één portie van het deeg. Duw goed tegen de randen. Schep de spinazievulling erin en dek af met een tweede portie van het deeg.
-
5
Snij het derde deel in dunne repen en versier er de taart mee. Bestrijk met het eigeel. Zet de taart 35-40 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster, snij in stukken en serveer.