Kaastaart met kriekengelei
bereiding
-
1
Meng de bloem met de cacao, 50 g suiker en een snuifje zout. Maak een kuiltje en breek er 1 ei in. Kneed samen met de boter tot een bal en wikkel die in vershoudfolie. Leg een half uurtje in de koelkast.
-
2
Splits 4 eieren. Meng de dooiers met de plattekaas, 180 g suiker, de vanillepudding en het citroensap. Klop het eiwit stijf met wat zout. Spatel het door de crème.
-
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak. Schik het in de vorm en druk de randen wat aan. Schep er de kaascrème in. Zet 1 uur in de oven.
-
4
Laat de krieken uitlekken en breng het sap aan de kook met het maïszetmeel. Doe er de krieken weer bij en laat wat afkoelen.
-
5
Neem de taart uit de oven. Verdeel er de lauwe krieken over en laat afkoelen. Ontvorm en serveer.