Witte-chocolade-kaastaart met bosbessen
bereiding
-
1
Maak de topping. Breng de bessen aan de kook met het limoensap, het maïszetmeel en de suiker. Blijf roeren tot alle suiker opgelost is en het mengsel begint in te dikken. Roer nog 5 minuten tot een dikke saus. Laat afkoelen.
-
2
Bekleed een springvorm van 24 cm diameter met bakpapier. Maak de koekjesbodem: mix de koekjes fijn met de gesmolten boter en een snuifje zout. Verdeel het mengsel in de bakvorm. Druk stevig aan en zet opzij.
-
3
Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de room lobbig. Meng de roomkaas met de suiker. Roer dat mengsel door de room.
-
4
Roer de chocolade door het roomkaasmengsel en meng met een spatel tot een homogene massa.
-
5
Giet het mengsel over de koekjesbodem en strijk glad. Zet de taart minstens 6 uur in de koelkast, het liefst een hele nacht.
-
6
Verdeel vlak voor het serveren de bessentopping over de taart. Werk af met wittechocoladeschilfers en decoratiesuiker.