Pita met lamsgehakt
bereiding
-
1
Doe het gehakt in een kom. Pel de knoflook en pers boven het gehakt. Laat het toastbrood weken in lauwwarm water en druk vervolgens goed uit.
-
2
Meng het gehakt met het geweekte toastbrood, het ei, de chili en de sumak. Doe er net zoveel paneermeel bij tot je een mengsel hebt waarvan je burgers kunt vormen.
-
3
Rol met vochtige handen 4 lamsburgers. Vermeng de witte en zwarte sesamzaadjes. Haal de lamsburgers door deze mix. Bak in hete boter aan beide kanten goudbruin in 7 à 10 minuten. Laat afkoelen.
-
4
Pel en snipper de ui. Snij de ijsbergsla in reepjes, de tomaatjes in vieren. Meng de sla met de tomaten en de ui. Schep in elk pitabroodje wat van de salade, kruid met zout en peper. Stop er een burger bij en serveer met de zure room.
Voorbereiding
Ingrediënten voor
4 personen- pitabroodjes4
- toastbrood3 sneden
- lamsgehakt500 g
- kerstomaten8
- ijsbergsla8 blaadjes
- rode ui1
- sesamzaadje1 el
- sesamzaadjes1 el
- sumak1 snuifje
- ei1
- paneermeel
- boter1 el
- zure room300 g
- knoflook2 teentjes
- chilipoeder1 mespuntje
- peper
- zout