Gehakttaart met roze peperbesjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200° C. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Pel en snipper de uien en knoflook.
-
2
Bak het gehakt rul in de olie. Doe er de soepgroenten, ui en knoflook bij en bak even mee. Roer de tomatenpuree door en blus met de groentebouillon. Laat 3 minuten zachtjes koken. Kruid met zout, peper, paprika en suiker. Roer er de sausbinder (zetmeel) door en laat indikken.
-
3
Verwarm de melk met de boter. Giet de aardappelen af en pureer ze met de warme melk. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
-
4
Schep het gehakt in een ovenschaal en dek af met puree. Zet 20 minuten in de oven. Garneer eventueel voor het serveren met roze peperbolletjes en tuinkruiden.
Voorbereiding