Groene asperges met sinaasappel, opgeklopte geitenkaas en basilicumdressing
bereiding
-
1
Doe de zachte geitenkaas in een kom en klop hem op met een mixer. Kruid de kaas met peper en zout.
-
2
Snij de schil van de sinaasappelen en snij het vruchtvlees à vif tussen de vliesjes door in partjes.
-
3
Blancheer de groene asperges kort in kokend water, je moet ze niet schil-len. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
4
Mix de olijfolie glad met de basilicumblaadjes en kruid met peper en zout.
-
5
Schik de partjes sinaasappel met de groene asperges op de borden. Lepel er de opgeklopte geitenkaas tussen.
-
6
Verkruimel de roze peperkorrels. Hak de pistachenootjes fijn. Strooi de verkruimelde peperkorrels, de gehakte pistachenootjes en een snuifje zout over de salade. Druppel er tot slot wat basilicumolie overheen.