Steak met kruidenboter
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de kruiden en hak ze fijn. Meng met de boter en het citroensap en kruid met peper en zout. Schep de boter op een vel vershoudfolie en maak er een rolletje van. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
-
2
Spoel de aardappelen, schillen hoeft niet, en snij ze in partjes. Meng ze in een ovenschaal met 3 el olijfolie en kruid met peper en zout. Bak de aardappelen 35 minuten in de oven.
-
3
Bestrijk de steaks met olijfolie en bak ze in de grillpan: eerst 2 minuten aan beide kanten op hoog vuur, daarna nog 4 tot 6 minuten op lager vuur, volgens de gewenste gaarheid. Kruid met peper en zout.
-
4
Serveer de steak met de aardappelpartjes en leg op elk stuk vlees een plakje kruidenboter. Lekker met een frisse groene salade.