Italiaanse balletjes in tomatensaus
bereiding
-
1
Pel de knoflook en snipper ’m fijn. Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Meng het gehakt met het ei, 2 el paneermeel, de knoflook, tomaatjes en pijnboompitten. Kneed tot een homogene massa en breng op smaak met geraspte parmezaan, Italiaanse kruiden en peper en zout.
-
2
Verhit olijfolie in een pan en bak de balletjes goudbruin. Schep ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
-
3
Pel de ui en de knoflook voor de tomatensaus en snipper ze fijn. Fruit in dezelfde pan als de gehaktballetjes. Voeg de reepjes pancetta toe en roerbak. Blus met de rode wijn en laat de alcohol verdampen. Doe er de tomatenblokjes en de kerstomaatjes bij en laat een halfuurtje op een zacht vuur pruttelen tot een smeuïge tomatensaus. Breng op smaak met oregano, peper en zout.
-
4
Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking. Voeg een pollepel van het kookvocht en de gehaktballetjes toe aan de tomatensaus, dat maakt de saus extra smeuïg.
-
5
Serveer de linguine met de gehaktballetjes en werk af met wat geraspte parmezaan en een blaadje basilicum.