Almôndegas met rijst en champignonroomsaus
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de champignons schoon en snij in plakjes.
-
2
Verwijder het velletje van de chorizoworst. Snij in blokjes. Doe samen met de knoflook en de ui in een blender en mix fijn. Voeg toe aan het gehakt. Voeg een ei en 2 el paneermeel toe en schep om.
-
3
Breng het gehakt op smaak met paprikapoeder, nootmuskaat, laurierpoeder, peper en grof zeezout. Kneed tot een homogene massa. Rol er balletjes van 2-3 cm van.
-
4
Verhit boter in een pan en bak de balletjes rondom goudbruin. Voeg de champignons toe en schep goed om. Blus met de witte wijn en laat de alcohol 5 minuten op hoog vuur verdampen. Doe er de room bij en laat indikken.
-
5
Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking. Serveer met de balletjes en de roomsaus.