Pappardelle met champignonroomsaus en salie
bereiding
-
1
Maak de champignons schoon met een champignonborsteltje. Snij de Parijse champignons in plakjes. Verhit de boter in een ruime braadpan en bak de champignons goudbruin.
-
2
Pluk de blaadjes salie van de takjes. Hou enkele blaadjes apart voor de afwerking en snij de rest fijn. Pel en pers de knoflook. Doe de knoflook en de fijngehakte salie bij de champignons. Bak ze 2 minuten op een zacht vuur.
-
3
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
4
Giet de room bij de champignons en laat de saus 5 minuten inkoken. Voeg zo’n drie pollepels van het hete kookvocht van de pasta bij de champignons en kruid de saus met peper en zout. Giet daarna de pasta af.
-
5
Serveer de pappardelle met de champignonroomsaus en werk de borden af met de parmezaan en een blaadje salie. Kruid met zwarte peper van de molen.