Cannelés
bereiding
-
1
Zeef de bloem. Verwarm de melk tot lauw. Maak een kuiltje in de bloem en verkruimel er de gist in. Voeg 1 el suiker en 2 el melk toe, dek af en zet 15 minuten warm weg.
-
2
Doe er dan de rest van de melk, suiker, vanillesuiker, eieren, boter en 2 à 3 el rum bij. Kneed goed en vorm een bal. Leg in een schone kom, dek af en laat minstens 1 uur rijzen, tot het volume verdubbeld is.
-
3
Verwarm de oven op 180°C. Beboter vormpjes.
-
4
Kneed het deeg even door, rol er 4 strengen van en verdeel ze in 6 gelijke stukken. Vorm er balletjes van en leg ze in de vormpjes. Dek af, laat nog 15 minuten rijzen.
-
5
Bak ze 25 minuten. Laat afkoelen en ontvorm. Verwarm de honing met de rest van de rum en bestrijk er de cannelés mee. Laat drogen op een rooster.