Recept

Cannelloni met ricotta en tomaat

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk gevulde pasta

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de tomatensaus. Pel en snipper de ui en 2 teentjes knoflook. Fruit ze glazig in olijfolie. Voeg de gezeefde tomaten toe. Halveer de kerstomaatjes en doe ze samen met 1 el gehakt basilicum bij in de pan. Laat 15 minuten sudderen. Breng de saus op smaak met peper en zout.

  2. 2

    Spoel de spinazie en stoof hem kort met een klontje boter. Laat goed uitlekken in een vergiet en knijp het overtollige vocht eruit. Hak de spinazie grof.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  4. 4

    Pel en snipper 2 teentjes knoflook. Roer de ricotta glad met de eieren, de knoflook en de helft van de parmezaan. Meng er de spinazie en 2 el basilicum door. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  5. 5

    Verdeel het mengsel over de lasagnevellen. Bestrijk de randen met water en rol strak dicht. Of vul de kant-en-klaar cannelloni. Schep een bodempje tomatensaus in een ovenschaal. Leg de cannelloni er naast elkaar in, met de naad onderaan. Schep er tomatensaus over. Bestrooi met de rest van de parmezaan en de mozzarella. Zet 30 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cannelloni met ricotta en tomaat

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!