Mini-erwtenquiches
bereiding
-
1
Meng de bloem met het zout. Maak een kuiltje in het midden, breek het ei erin. Voeg er de boter en 2 tot 3 el lauw water aan toe en kneed tot een korrelig deeg. Vorm een bal, verpak in plasticfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Blancheer de erwtjes enkele minuten in lichtgezouten water. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water.
-
3
Pel de knoflook en snipper fijn. Meng de roomkaas met de eieren, de room en de geraspte parmezaan tot een glad beslag. Schep er de knoflook en de erwtjes door en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
4
Verdeel het deeg in vier porties en rol die uit. Beleg er de ingevette en met bloem bestrooide bakvormpjes mee. Duw goed tegen de randjes en prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.
-
5
Verdeel de vulling over de vormpjes en schuif ze 35 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker met een zomerse salade erbij.