Erwtjespuree met gepaneerde vissticks
bereiding
-
1
Spoel de erwtjes en laat ze uitlekken. Kook ze gaar in de groentebouillon. Giet af, hou een beetje van de groentebouillon apart.
-
2
Dep de visfilets droog en snij ze in duimdikke stukken. Kruid met peper, zout en het citroensap. Klop de eitjes los. Meng het paneermeel met de peterselie. Wentel de vis eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door het paneermeel. Duw aan en laat even drogen.
-
3
Bak de vissticks in 4 à 5 minuten bruin in een scheutje zonnebloemolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
4
Pureer de erwtjes samen met een klontje boter. Duw de puree door een fijne zeef om de velletjes te verwijderen. Leng eventueel aan met bouillon. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
5
Serveer de vissticks met de erwtjespuree.