Rode poon met couscous en paprikasaus
bereiding
-
1
Snipper de sjalot. Snij de paprika, courgette en tomaat in blokjes.
-
2
Stoof de sjalot in olijfolie. Doe er de courgette, paprika, tomaat, gekonfijte citroen en rozijnen bij. Kruid met kurkuma, harissa, ras-el-hanout en kaneel. Overgiet met 2 dl bouillon en laat gaarsudderen.
-
3
Bereid couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de munt, koriander en peterselie. Vermeng ze met de warme couscous en de gare groenten.
-
4
Snij de gegrilde paprika's in reepjes. Fruit ze in wat boter. Doe er 1 dl gevogeltebouillon en de room bij, laat even inkoken. Mix de saus glad. Kruid ze met peper en zout.
-
5
Bak de vis goudbruin in olijfolie en boter. Kruid met peper en zout.
-
6
Serveer de vis met de couscous en de paprikasaus.
Voorbereiding