Recept

Rode poon met couscous en paprikasaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pittige combinatie

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de sjalot. Snij de paprika, courgette en tomaat in blokjes. 

  2. 2

    Stoof de sjalot in olijfolie. Doe er de courgette, paprika, tomaat, gekonfijte citroen en rozijnen bij. Kruid met kurkuma, harissa, ras-el-hanout en kaneel. Overgiet met 2 dl bouillon en laat gaarsudderen. 

  3. 3

    Bereid couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de munt, koriander en peterselie. Vermeng ze met de warme couscous en de gare groenten. 

  4. 4

    Snij de gegrilde paprika's in reepjes. Fruit ze in wat boter. Doe er 1 dl gevogeltebouillon en de room bij, laat even inkoken. Mix de saus glad. Kruid ze met peper en zout. 

  5. 5

    Bak de vis goudbruin in olijfolie en boter. Kruid met peper en zout. 

  6. 6

    Serveer de vis met de couscous en de paprikasaus. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rode poon met couscous en paprikasaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!