Tongrolletjes met zeekraal en grijze garnalen
bereiding
-
1
Snipper de sjalotjes fijn.
-
2
Leg de tongfilets open op een werkblad. Breng op smaak met peper en zout en leg op elke filet 2 basilicumbladeren. Rol de filets op en steek ze vast met een houten prikker.
-
3
Breng de visbouillon tegen de kook aan en laat er de opgerolde filets 3 minuten in pocheren. Hou ze warm onder aluminiumfolie.
-
4
Bak de zeekraal kort aan in wat sesamolie (niet te veel, de smaak is vrij sterk) en roer er de sesamzaadjes door. Kruid met peper.
-
5
Bak de sjalotsnippers glazig in een nootje boter. Blus met de vermout, laat een derde inkoken en doe er dan 150 cl visbouillon bij.
-
6
Laat de saus voor drie vierde inkoken en voeg er onder voortdurend roeren de blokjes boter aan toe. Doe er de garnalen bij en laat de saus goed warm worden, maar niet koken.
-
7
Serveer de filets met de saus en de zeekraal.
Voorbereiding