Kipspiesjes met abrikoos en rijstsalade
bereiding
-
1
Kook de rijst gaar en laat afkoelen.
-
2
Snij de kip in 12 blokjes. Meng de cajunkruiden met het citroensap, 2 el olijfolie en de marsala. Schep er de kip door en laat ze 15 minuten marineren in de koelkast.
-
3
Schil de ananas en verwijder de kern. Snij hem in blokjes. Spoel de komkommer en de radijsjes. Snij de komkommer in blokjes en de radijsjes in kwartjes.
-
4
Meng de rijst met de ananas, de komkommer, de radijsjes, de rozijnen en de munt. Roer een dressing van 3 eetlepels maïsolie, 1 eetlepel wittewijnazijn, peper en zout. Zet in de koelkast tot gebruik.
-
5
Omwikkel elke abrikoos met een plakje spek. Prik afwisselend de abrikozen en blokjes kip op spiesjes. Bestrijk ze met olijfolie en gril ze goudbruin. Serveer met de rijstsalade.