Recept

Langoustines tzatziki

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekkers uit de zee met een Griekse toets

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Rasp de komkommer grof boven een vergiet. Laat uitlekken en druk er het vocht uit. 

  2. Tzatziki

  3. 2

    Pers 4 teentjes knoflook bij de yoghurt. Vermeng met de komkommer, azijn, peper en zout. Roer er de olijfolie door. Zet minstens 1 uur in de koelkast. 

  4. 3

    Roer een marinade van de olijfolie, het citroensap, alle kruiden en 2 geperste teentjes knoflook. 

  5. 4

    Snij de langoustines overlangs doormidden. Verwijder het maagje (blaasje in kopgedeelte) en het darmkanaal. Verdeel de marinade over de helften. Kruid met peper en zout. 

  6. 5

    Gril de langoustinehelften in ongeveer 8 minuten gaar. Serveer ze met de tzatziki en geroosterd stokbrood. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Langoustines tzatziki

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!