Oostendse zeetong
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180° C.
Snij de selder en wortel in stukjes, fruit ze in wat boter. Doe er de laurier, tijm en mosselen bij. Dek af en laat koken tot ze opengaan.
-
2
Hou enkele mosselen apart om te garneren, haal de rest uit de schelp. Zeef het kookvocht.
-
3
Snij 1 citroen in plakjes en leg ze in een ovenschaal. Rol de visfilets op en leg ze erbij. Schenk er het mosselvocht over. Kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie. Zet ongeveer 12 minuten in de op 180° C voorverwarmde oven.
-
4
Verdeel de vis over 4 ovenschaaltjes, hou het kookvocht apart. Smelt 20 g boter en vermeng met de bloem. Roer er het kookvocht en de wijn door. Laat indikken. Roer er, van het vuur af, de rest van de boter door. Vermeng met de eidooier en peterselie. Kruid met peper en zout.
-
5
Verdeel de vis en de saus over de borden. Garneer met de mosselen, garnalen en een partje citroen.
Voorbereiding