Recept

Ovenkip met sjalot

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met gestoomde aardappelen

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de sjalotten en de knoflook. Trek de rozemarijn in plukjes, doe ze samen met de sjalotten, de knoflook, peper, zout en 6 el olijfolie in een ovenschaal.

  2. 2

    Kruid de kip met peper en zout en leg ze bij de sjalotten. Voeg de wijn toe en schuif 50 minuten in de oven: bedruip af en toe met de braadjus.

  3. 3

    Roer het paprikapoeder los met 3 el olijfolie, bestrijk er de kip mee en zet nog eens 10 minuten in de oven.

  4. 4

    Serveer de kip met de sjalotten en werk eventueel af met een plukje groen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovenkip met sjalot

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!