Recept

Tempura van scampi met chilimayonaise

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zuiders hapje

bereiding
  1. 1

    Pel de scampi’s. Je kunt kop en staartvin eraan laten voor de presentatie. Prik ze in de lengte aan spiesjes.

  2. 2

    Klop de eieren los. Wentel de scampi’s door het ei, en dan door de bloem tot er een heel dun laagje beslag rond zit.

  3. 3

    Maak de chilimayonaise. Pers de knoflook. Hak het pepertje fijn (zonder zaadjes). Meng ze samen met de saffraan door de mayonaise. Breng op smaak met limoensap, peper en zout.

  4. 4

    Frituur de scampi’s goudgeel. Bestrooi ze met grof zeezout en serveer met de chilimayonaise en plakjes limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tempura van scampi met chilimayonaise

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!