Zalmtartaar met tempura van bieslook
bereiding
-
1
Maak de deeg voor de tempura/ meng de bloem met maiszetmeel bakpoeder en zout. Klop het ei los met 1,5 dl ijskoud water en roer dit voorzichtig door de bloem . Roer zo min mogelijk, anders verdwijnt de luchtigheid. Maak het deeg vlak voor gebruik klaar. Zet het koel weg als het even moet wachten.
-
2
Snij de zalm met een scherp mes in kleine blokjes. Vermeng ze met munt, sesamolie, ui, en kappertjes. Meng alles en breng op smaak met flink wat peper en een beetje zout .
-
3
Bak de staafjes ciabatta in hete olijfolie aan beide kanten bruin. Laat ze afkoelen op keukenpapier .
-
4
Verdeel de zalmtartaar over de borden. Haal de sprieten bieslook door het tempuradeeg en bak ze in frituurolie van 180°C tot het deeg krokant is .
-
5
Leg de bieslooktempura op de zalmtartaar en serveer met stukjes gebakken ciabatta.
Voor de tempura