Vissoep met gepocheerde kabeljauw
bereiding
-
1
Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
-
2
Maak de knolselder, wortelen en prei schoon en snij in grove stukken. Breng de bouillons met de witte wijn aan de kook en voeg de groenten toe. Laat 20 minuten op hoog vuur koken en zeef. Vang de bouillon op.
-
3
Spoel de tomaatjes en snij in partjes. Rist de tijm.
-
4
Pel de sjalot en de knoflook, snipper ze fijn en fruit ze glazig in wat olijfolie. Voeg de venkelzaadjes toe, schep om. Blus met de bouillon en breng aan de kook.
-
5
Leg er de visfilets in en pocheer ze in 8 tot 10 minuten gaar. Kruid met peper en zout, en doe er de kappertjes, stukjes tomaatjes en geraspte citroenschil bij. Laat nog enkele minuten doorkoken.
-
6
Verdeel de rijst over vier soepborden, leg er een stukje vis op en lepel er de soep over. Werk af met peterselie en eventueel nog wat tijm naar smaak.