Aardbei-passievruchtenconfituur
bereiding
-
1
Maak de aardbeien schoon, spoel ze en dep ze droog. Halveer het vanillestokje overlangs en schraap het merg eruit.
-
2
Meng de aardbeien met het vanillestokje, het vanillemerg, het citroensap en de geleisuiker in een kookpan. Plet het vruchtenmengsel lichtjes met een pureestamper. Zet 30 minuten opzij.
-
3
Halveer intussen de passievruchten en lepel er de pulp uit. Doe de passievruchten bij de aardbeien, breng het vruchtenmengsel al roerend aan de kook. Laat ongeveer 4 minuten zachtjes borrelend koken, roer geregeld.
-
4
Schep het schuim af en verwijder het vanillestokje. Schenk de confituur in steriele potjes en draai er meteen een deksel op. Laat ondersteboven afkoelen.
Ingrediënten voor
2 potten- aardbeien750 g
- passievruchten5
- citroen (sap van)1
- geleisuiker (2:1)500 g
- vanillestokje1