Kalkoengebraad met brie-saus
bereiding
-
1
Bestrijk het kalkoengebraad met olijfolie, peper en zout. Gril het in 20 minuten goudbruin op de barbecue.
-
2
Pel de knoflook en de sjalot en snipper ze fijn. Stoof aan in olijfolie. Voeg het kruidentuiltje toe en blus met de kippenbouillon. Laat tot de helft inkoken. Schep er het kruidentuiltje uit. Voeg de room en de brie toe en mix tot een gladde saus. Leng eventueel aan met water als de saus te dik is en kruid met peper en zout.
-
3
Spoel de groenten. Snij de brede voetstengels van de paksoi in stukken en snipper de lente-uien grof.
-
4
Laat de wokpan gloeiend heet worden. Roerbak de paksoi, lente-uien en peultjes. Blus met sojasaus naar smaak. Kruid met peper en zout.
-
5
Snij het kalkoengebraad in plakken. Serveer met de gewokte groenten en de brie-saus.