Tofu-shiitake brochettes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de tomaten en snij in blokjes. Pel de uien en snij grof. Doe alles samen met de knoflook in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en schuif 20 minuten in de oven.
-
2
Roer de tomaten boven een kookpan door de roerzeef op de fijnste stand. Laat 1 uur op het kleinste vuurtje sudderen. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
-
3
Snij de tofu in blokjes. Maak de shiitake schoon. Prik ze afwisselend op takjes rozemarijn en maak zo 8 brochettes. Bestrijk met olijfolie, kruid met peper en zout en gril ze 2 minuten op de barbecue.
-
4
Spoel de zeekraal en de lamsoor en laat uitlekken. Laat de wok gloeiend heet worden en roerbak kort. Kruid met peper.
-
5
Serveer de tofuspiesjes met de groenten en enkele toefjes ketchup. Werk af met olijfolie, sesamolie en sojasaus naar smaak.