Balletjes met chorizo en groenterijst
bereiding
-
1
Maak de balletjes. Haal het vel van de chorizoworst af en hak ze fijn. Pel en hak de ui en de knoflook, stoof ze glazig in olijfolie.
-
2
Meng het gehakt met de chorizo, de helft van de peterselie, de helft van de gestoofde ui, het paneermeel, het paprikapoeder, peper, zout en chili. Rol er balletjes van en bak ze in olijfolie.
-
3
Kook de rijst in water met het bouillonblokje.
-
4
Doe de tomatenblokjes en bonen bij de rest van de ui in de pan en laat 10 minuten sudderen. Doe er de balletjes bij en laat verwarmen. Breng op smaak met peper en zout.
-
5
Spoel de paprika en snij in reepjes. Stoof aan in olie. Voeg de erwten toe en roerbak 2 minuten. Schep er de rijst en de rest van de peterselie door. Kruid met peper en zout.