Varkensrolletje met spek en peren
bereiding
-
1
Pel en snipper 2 uien. Snij 100 g spek in reepjes. Bak het spek, samen met de ui. Neem van het vuur af en schep er de mosterd en de oregano door.
-
2
Kruid de varkenslapjes met peper en zout. Beleg ze met een plakje ham en verdeel er het spek-uimengsel over. Rol op en zet vast met een prikker.
-
3
Bak de rolletjes rondom aan in boter. Blus met de wijn en de fond. Laat nog 15 minuten zachtjes garen.
-
4
Maak de prinsessenbonen schoon en kook ze beetgaar. Laat ze even schrikken onder koud water en uitlekken. Schil de peren en snij ze in partjes. Pel de overige 2 uien en snij ze in halve ringen.
-
5
Bak de rest van het spek met de ui. Meng het met de peren, de prinsessenbonen, het bonenkruid en de azijn. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de salade samen met de vleesrolletjes.