Pompoenrisotto met scampi
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit ze glazig in 1 eetlepel boter. Voeg de rijst en de pompoenblokjes toe, roer tot alle rijstkorrels bedekt zijn met een laagje boter. Blus met de helft van de wijn en laat even inkoken. Voeg de rest van de wijn toe en laat opnieuw verdampen.
-
2
Schenk er hete bouillon bij tot de rijst net onderstaat. Voeg de laurier en de citroenschil toe. Roer op een zacht vuurtje tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Voeg weer bouillon toe en laat al roerend absorberen. Herhaal tot alle bouillon is opgebruikt en de rijst smeuïg en beetgaar is (ongeveer 20 minuten).
-
3
Pel de garnalen en verwijder het zwarte darmkanaal, snij ze in stukjes. Voeg ze 5 minuten voor het einde van de kooktijd bij de rijst. Verwijder de laurier en de citroenschil. Roer er de geraspte kaas Pasta van Vache Bleue en de rest van de boter door de risotto. Kruid met peper en zout. Verdeel de risotto over warme borden en serveer meteen.