Pompoenrisotto met geitenkaas
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalot en stoof aan in een scheutje olijfolie. Strooi er de rijst bij en roerbak tot de rijstkorrels glazig zijn. Blus met de wijn. Laat een beetje verdampen. Snipper de knoflook en voeg die samen met de pompoen toe aan de rijst.
-
2
Giet er een pollepel warme bouillon bij en roer. Laat zacht koken tot bijna alle vloeistof opgenomen is. Giet er weer een pollepel bouillon bij en herhaal tot alle bouillon op is of tot de rijst gaar is. Dit neemt een twintigtal minuten in beslag. Roer er dan de geraspte parmezaan door.
-
3
Bak de groene asperges met wat olijfolie in een grillpan. Kruid met peper en zout. Haal de pitjes uit de granaatappel. Verkruimel de geitenkaas.
-
4
Verdeel de risotto over borden, leg er wat groene asperges bij, strooi er wat geitenkaas over en garneer met granaatappelpitjes en peterselie.