Groenteburgers met yoghurtdip
bereiding
-
1
Maak de yoghurtdip. Spoel de lente-uien en snij 'm in ringetjes. Meng met de yoghurt en de peterselie. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Zet koel weg.
-
2
Spoel de tomaten en de sla.
-
3
Stamp de noten fijn in de vijzel. Meng de fijngeraspte groenten met 2 eieren, de havervlokken, noten en bloem. Voeg peper, zout, kerriepeoder en paprikapoeder naar smaak toe en kneed goed. Vorm er 8 burgers van.
-
4
Klop het overige ei los. Wentdel de burgers eerst door het ei, dan door het broodkruim. Bak ze in 8 minuten goudbruin in een scheutje zonnebloemolie.
-
5
Halveer de pistolets, beleg met sl, tomaten en een groenteburger en werk af met een toefje van de yoghurtdip.