Gebakken rijst met visblokjes
bereiding
-
1
Laat de visblokjes ontdooien, besprenkel met citroensap. Spoel de lente-uien, snij ze in vier. Halveer de chili, verwijder de zaadjes en snij in flinterdunne reepjes. Spoel de sojascheuten en laat uitlekken. Pel en snipper de knoflook.
-
2
Maak de rijst klaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af en laat even uitlekken.
-
3
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan en roerbak de visblokjes. Zet apart. Roerbak in dezelfde pan de rijst 2 minuten, bestrooi met kerriepoeder.
-
4
Verhit zonnebloemolie in de wok en roerbak de knoflook, chilipeper en lente-ui. Breng op smaak met sojasaus, vissaus, suiker en rijstazijn. Voeg de sojascheuten en de visblokjes toe en schep om. Kruid met peper en zout en roerbak nog even.
-
5
Serveer de vis met de groenten en de kerrierijst.