Recept

Gebakken rijst met visblokjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Snel én budgetvriendelijk

bereiding
  1. 1

    Laat de visblokjes ontdooien, besprenkel met citroensap. Spoel de lente-uien, snij ze in vier. Halveer de chili, verwijder de zaadjes en snij in flinterdunne reepjes. Spoel de sojascheuten en laat uitlekken. Pel en snipper de knoflook.

  2. 2

    Maak de rijst klaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af en laat even uitlekken.

  3. 3

    Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan en roerbak de visblokjes. Zet apart. Roerbak in dezelfde pan de rijst 2 minuten, bestrooi met kerriepoeder.

  4. 4

    Verhit zonnebloemolie in de wok en roerbak de knoflook, chilipeper en lente-ui. Breng op smaak met sojasaus, vissaus, suiker en rijstazijn. Voeg de sojascheuten en de visblokjes toe en schep om. Kruid met peper en zout en roerbak nog even.

  5. 5

    Serveer de vis met de groenten en de kerrierijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gebakken rijst met visblokjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!