Spiesjes van hondshaai met kerrierijst
bereiding
-
1
Maak eerst de marinade. Meng het gemberpoeder met de worcestersaus, het chilipepertje, de knoflook, 3 el maïsolie en het limoensap. Laat de visblokjes hier 1 uur in marineren.
-
2
Snij de ui, een halve groene en een halve rode paprika in flinke stukken. Maak spiesjes met afwisselend een stukje rode paprika, wat ui een blokje vis, een stukje groene paprika, enzovoort.
-
3
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Snij de rest van de paprika‘s in kleine blokjes. Fruit ze aan in wat olie. Voeg ze aan de rijst toe. Roer het kerriepoeder erdoor, de maïskorrels, 4 eetlepels olie en 2 eetlepels wijnazijn. Meng goed en laat volledig afkoelen.
-
4
Bak de spiesjes rondom aan in wat olie. Kruid met peper en zout. Serveer de spiesjes met de rijst en een frisse groene sla.