Vogelnestjes basisrecept
bereiding
-
1
Hou 1 ei apart, kook de 4 overige eieren 6 minuten in een ruime pan met water: ze mogen net niet hardgekookt zijn. Laat ze schrikken onder ijskoud water. Pel ze.
-
2
Snij het spek heel fijn. Meng het met het gehakt, het rauwe ei, paneermeel, de peterselie, peper en zout.
-
3
Verdeel het gehakt in 4 porties en kneed ze rond de gekookte eieren. Zet een halfuurtje in de koelkast.
-
4
Roer de eidooier los. Neem de gehaktballen uit de koelkast. Wentel ze eerst door wat bloem, dan door de eidooier en ten slotte door paneermeel.
-
5
Verhit de frituurolie tot 175°C. Frituur de gehaktballen in 8 tot 10 minuten gaar en goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Snij ze doormidden en serveer ze meteen.