Gevuld kalfsgebraad (2)
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Hak de pistachenoten grof. Pel en snipper de uien. Maak de knolselder en wortelen schoon en snij in blokjes. Snij de korst van het brood af, week het in de melk en knijp uit.
-
2
Pel en snipper de ui. Fruit de helft ervan in wat zonnebloemolie, samen met de peterselie. Meng met het gehakt, het brood, het ei en eventueel wat paneermeel. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
3
Vul de kalfsborst met het gehakt en kruid met peper en zout. Schroei het vlees rondom dicht in olie. Doe het in een ovenschaal, samen met de fond, knolselder, wortelen en de rest van de ui. Zet 2,5 uur in de oven, en bedruip ondertussen af en toe met de braadjus.
-
4
Neem het gebraad uit de oven en hou het warm onder aluminiumfolie. Zeef de saus en roer er de room door. Serveer bij het vlees.