Kalfsgebraad in herfsttooi
bereiding
-
1
Snij de ham in blokjes.
Schil de appelen, snij in partjes.
Pel en ontpit de druiven.
Hak de marjolein en de peterselie fijn.
Snij het gebraad zijdelings in en vul met de blokjes ham. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en marjolein.
-
2
Verhit de boter met de olie in een pan met deksel. Voeg de jeneverbessen toe en laat het gebraad 40 minuten bakken op matig vuur.
-
3
Bestuif de appelpartjes met kaneelpoeder en schik ze rond het vlees. Overgiet met de madera en laat nog 15 minuten smoren.
-
4
Neem het vlees en de appelpartjes uit de pan, deglaceer met een scheut water en laat inkoken.
-
5
Roer de druiven erdoor en laat doorwarmen.
-
6
Snij het vlees in plakken en leg op een verwarmde schotel omringd met appelpartjes en druiven. Overgiet met de saus, garneer met peterselie en serveer met aardappeltjes in de schil.
Voorbereiding